Overslaan en naar de inhoud gaan
21 Dec 20

Te hoge of lage druk? Zo stel je je cv-installatie correct bij

Wat heb je nodig?

  • Vulset met 2 afsluiters
  • Manometer voor drukmeting
  • Expansievat

Gebruik een vulset

Een vulset is een flexibele metalen slang met aan beide uiteinden een afsluiter, een gekeurde terugslagklep en een overdrukklep ter beveiliging van de installatie.

Wat is de gewenste druk?

De gewenste druk is 0,3 bar bovenop de vooropgestelde druk in het expansievat. Deze is in principe afleesbaar op een sticker op het expansievat. Voor een standaard woning met 1 à 2 verdiepingen zal dit 1,5 bar zijn. De gewenste druk is dus meestal 1,8 bar.

Probeer niet hoger te vullen dan 1,8 bar. Ga zeker niet hoger dan 3 bar, dan treedt de installatie in veiligheid. Door de drukverhoging zal de veiligheidsklep zich openen met spuien tot gevolg.

Let goed op de manometer

Alvorens te beginnen met vullen moet je de manometer en de vulset lokaliseren. Zorg dat je de manometer goed kan zien alvorens de kranen te openen. Open 1 kraan volledig en begin dan de tweede kraan geleidelijk te openen. De druk op de manometer zou snel moeten stijgen. Sluit beide kranen volledig wanneer de gewenste druk bereikt is.

Is de druk steeds opnieuw te hoog of te laag?

Als je regelmatig je installatie opnieuw moet bijvullen, heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een defect expansievat of een lek in de installatie. Contacteer onze experts bij Brioval en zij zullen je dadelijk verder helpen.

Nog niet helemaal duidelijk? Voor vragen omtrent druk of andere verwarmingsproblemen kan je steeds terecht bij onze experts. Contacteer ons hier!