Overslaan en naar de inhoud gaan

Van boerderij tot droomwoning: onze totaaloplossing.

Brioval kreeg vrij spel in deze vroegere boerderij, waar alles vanaf nul moest gebeuren. We installeerden er elektriciteit, verwarming, sanitair en ventilatie. Het resultaat? Een droomwoning die tiptop in orde is voor de intrek van een modern gezin.

Totaaloplossing boerderij

De uitdaging

We stonden voor een serieuze renovatie. De woning, die maar liefst 25 jaar geleden werd opgemerkt door de vader van de huidige eigenaar, moest helemaal omgevormd worden van een oude boerderij met stallen tot een leefbaar huis.

Viesmann pomp

Brioval kwam langs en presenteerde de klant alle mogelijkheden.

Dat ging van de keuze voor een efficiënt verwarmingssysteem tot de installatie van een warmtepomp. We overliepen de voor-en nadelen van de verschillende toestellen en merken, zodat de klant een gerichte keuze kon maken.

Binnen de week was de offerte opgesteld.

Verschillende offertes werden vergeleken, en Brioval kwam daar als interessantste uit. Dat kwam vooral door een combinatie van service, planning, snelheid en scherpe prijzen. Het gemak van één aanspreekpunt te hebben waar je voor al je vragen terechtkan, viel niet te onderschatten. Ook het feit dat de Brioval alles voor z’n rekening nam en zo vertragingen tijdens de werken vermeed, bleek voor de klant doorslaggevend.

Brioval totaalconcept renovatie

Onze aanpak

Na een aantal plaatsbezoeken en allerlei berekeningen (o.a. voor de keuze van het beste ventilatiesysteem) ging Brioval aan de slag. Tijdens de werken kon de klant terecht bij Elio en de stielmannen van Brioval.

Er werd gestart met loodgieterij en elektriciteit.

Slijpen en kappen, elektriciteit leggen, buizen voorzien,... dat was de eerste stap na de ruwbouw. Daarna werden alle sanitaire voorzieningen in orde gebracht. Ook het ventilatiesysteem kwam al snel aan de beurt, alsook de vloerverwarming. Van stopcontacten en schakelaars installeren tot het plaatsen van radiatoren in de kamers boven: er was een Brioval stielman voor alle nodige werken in de woning.. 

Kraan en stopcontacten
“Ook het ecologische aspect was belangrijk: daarom hebben we voor een regenwaterpomp en een zonneboiler geopteerd.”
Brioval

Het resultaat

Binnen een aantal weken verhuizen de eigenaars naar hun nieuwe woning. Momenteel staan er nog geen meubels in het huis en wordt nog volop geschaafd aan de parketvloer, maar op vlak van verwarming, sanitair, elektriciteit en ventilatie is alles er al tiptop in orde.

Brioval totaalconcept keuken

Alles verliep perfect volgens de planning.

Er waren geen problemen tijdens de bouw. Tijdens de werken mocht de klant Brioval steeds contacteren met vragen, en die werden goed opgevolgd. Een succesvolle samenwerking van A tot Z!

Wat speelde Brioval allemaal klaar?

  • Installatie van condensatieketel van Viessmann
  • Regenwaterpomp
  • Volledige installatie sanitair
  • Ventilatiesysteem type D
  • Plaatsing van vloerverwarming
  • Volledige elektrische installatie
Badkamer