Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe we Wims ruwbouw op 6 maanden omtoverden tot een gezellig huis.

Wim Peeters woont samen met zijn vriendin en labrador Lou in een lichtrijke nieuwbouwwoning in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de voorbereidende werken had het koppel één duidelijke wens: de bouw van hun droomhuis mocht niet te lang duren. Na overleg met de architect werd voor de totaalaanpak van Brioval gekozen. Het resultaat? 6 maanden na de ruwbouw waren zowel de elektriciteit, het sanitair, de verwarming en de airco in het huis perfect in orde.

Binnenkijken bij Wim.

De uitdaging

Wim kwam via zijn architect in contact met Brioval. "Om te vermijden dat de werken te lang zouden aanslepen door met verschillende partijen te werken, had zij ons Brioval aangeraden. Die snelheid was absoluut onze belangrijkste vereiste, en de grootste uitdaging.

360° aanpak Wim Peeters

Voor de ruwbouw hadden we met Brioval een totaalplan voor het hele huis klaar.

Pieter is al snel eens binnengesprongen voor een bezoekje. Zo konden we meteen bespreken wat onze wensen en noden waren."We hadden heel wat ideeën voor de woning: we wilden veel ramen en veel licht. Maar over de verschillende installaties (verwarming, elektriciteit,...) hadden we nog niet in detail nagedacht.

Dankzij het advies van Brioval hebben we voor een milieuvriendelijke warmtepomp gekozen.

Eerst dachten we om voor verwarming met gas te gaan. Dankzij het advies van Brioval hebben we toch voor een warmtepomp gekozen." En zo heeft Brioval ons ook verder geholpen om goede keuzes te maken voor alle andere installaties in het huis."

360° aanpak Wim Peeters

Onze aanpak

"Ik ben zelf niet zo'n handige Harry," vertelt Wim. "Daarom vond ik het belangrijk dat Brioval zo goed als alle aspecten van het bouwproces kon aanpakken: van de verwarming en het sanitair tot de elektriciteit en de airco."

360° aanpak Wim Peeters

Brioval begon met de werken van zodra de ruwbouw af was.

Van zodra de ruwbouw af was en het dak erop ging Brioval aan de slag. Eerst werd de elektriciteit in orde gebracht. Daarna was de vloerverwarming aan de beurt. Vervolgens was het tijd voor de ventilatie, en ten slotte werden de sanitaire voorzieningen en de badkamer afgewerkt. "Dat hele proces duurde slechts 6 à 7 maanden, wat toch uitzonderlijk is," vertelt Wim. "Als je voor elk onderdeel met een apart bedrijf of stielman moet werken, duurt het allemaal een pak langer."

“Omdat ik niet zo'n handige Harry ben, vond ik het belangrijk dat Brioval alle aspecten van het bouwproces kon aanpakken."
Wim Peeters

Het resultaat

Door het goed naleven van afspraken konden Wim en Lynn al snel hun intrek nemen in het huis. "Brioval heeft er nog voor het bouwverlof voor gezorgd dat wij warm water hadden, ook al was de keuken er nog niet. We woonden op dat moment al drie maanden bij mijn schoonouders, en wilden heel graag onze intrek nemen in het huis. Brioval heeft ervoor gezorgd dat dat kon.

360° aanpak Wim Peeters

Over de hele lijn tevreden.

"De offertes werden goed opgevolgd, wat al geen evidentie is in de bouwsector. Toen de bouw uiteindelijk startte werden alle afspraken goed nageleefd, konden we rekenen op een goede communicatie en opvolging. We zouden het zeker opnieuw doen.

Wat speelde Brioval allemaal klaar?

  • Installatie van een warmtepomp van Viessmann
  • Wateraansluiting
  • Volledige installatie sanitair
  • Ventilatiesysteem categorie D
  • Plaatsing van vloerverwarming
  • Volledige elektrische installatie
360° aanpak Wim Peeters